Festos

Schijf van Festos

De schijf van Festos is een rond tablet van aardewerk, waarop aan beide zijden in een spiraalvorm met stempeltjes pictogrammen zijn ingedrukt die nog niet ontcijferd zijn. Er is veel gespeculeerd over de taal waarin het schrift is geschreven en over de inhoud van de tekst, maar weinig hierover is zeker. Vanwege het feit dat de tekst op de schijf maar kort is, is het moeilijk statistische methodes te gebruiken bij het ontcijferen ervan. Zolang wat er op de schijf staat niet is ontcijferd, is het zelfs niet eens helemaal zeker dat het om een tekst in een natuurlijke taal gaat.

Best educated guesses over betekenis van de schijf van Festos zijn dat het de beschrijving is van een taal, dat het een (gezelschaps-)spel is of dat het een munt is.

Festos ziet dat zonder taal/communicatie (heldere doelstelling, communiceren van richting) en zonder spel (spelvreugde) geen succes te halen is. En daar gaat het om. De schijf van Festos kan ook goed een munt zijn, want uiteindelijk draait het natuurlijk om munten (rendement)

Vanaf de eerste dag van onze betrokkenheid is alles erop gericht om groei in omzet en resultaat te realiseren.

Festos actueel

Festos verkoopt Zilliz aan Visma

Festos heeft in Juni 2022 haar deelneming Zilliz verkocht aan Visma. Het snel- groeiende Zilliz past binnen de Visma strategie om ook de kleinschalige zorg van passende software te voorzien. Zilliz blijft zelfstandig en onder eigen naam binnen de Visma familie opereren.